Nezvestnú ženu našli policajti mŕtvu vo vlastnom dome

05.12.2012 Žiar nad Hronom

Žiar nad Hronom 5. decembra (TASR) - Polícia v Žiari nad Hronom vyšetruje vraždu 66-ročnej ženy z Kremnice. Policajná hliadka našla mŕtvu ženu 4. decembra v rodinnom dome, kde bývala. Súdny lekár skonštatoval, že k smrti poškodenej došlo pravdepodobne násilným konaním inej osoby.

Obvodné oddelenie Policajného zboru v Kremnici prijalo v noci 3. decembra oznámenie o nezvestnosti 66-ročnej ženy z Kremnice, ktorú naposledy videla jej dcéra v pondelok v dopoludňajších hodinách. Odvtedy o svojej matke nemala žiadne informácie.

Matku hľadala po meste aj so svojimi súrodencami, ale neúspešne. Polícia v utorok 4. decembra zorganizovala pátraciu akciu, počas ktorej služobný pes označil miesto, kde našli ženu mŕtvu. Ležala v zastlanej posteli v izbe na prvom poschodí rodinného domu, kde bývala. Podľa vyjadrenia súdneho lekára k smrti poškodenej došlo pravdepodobne násilným konaním inej osoby.

Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. "V prípade bola nariadená súdna pitva a je v štádiu vyšetrovania. Polícia zadržala osobu, ktorá je dôvodne podozrivá zo spáchania toho skutku a v súčasnosti s touto osobou prebiehajú procesné úkony," TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Podľa predbežných výsledkov súdnej pitvy k smrti poškodenej došlo z chorobných príčin. "Ale aj naďalej zostáva nezodpovedaná otázka, kto a prečo ukryl telo ženy a neprivolal pomoc, prípadne políciu. Aj keď poškodená nebola zavraždená, vyšetrovanie prípadu pokračuje. Nie je vylúčené, že dôjde k prekvalifikovaniu trestného činu," doplnila Faltániová.
 

Vyberte región